Bästa 20 SEO verktygen för SEO-Analyser & Tester - Viseo (2024)

I denna guide kommer jag att utforska ämnet SEO-analys och SEO-test, vilket är en viktig del av att analysera och optimera din hemsidas synlighet på sökmotorer. Vi kommer att titta närmare på varför SEO-analys är viktigt och hur det kan hjälpa dig att analysera din hemsida och förbättra din sökmotoroptimering. Dessutom kommer jag att presentera några av de bästa SEO verktygen som finns på marknaden.

Så om du vill lära dig mer om SEO-analys och hur du kan använda SEO-verktyg för att förbättra din hemsidas synlighet på sökmotorer, är detta guiden för dig.

Vad är SEO-test och SEO-analys?

Ett SEO-test eller en SEO-analys är en utvärdering av hur ditt företag presterar inom SEO. Det innebär att du gör en granskning av din webbplats för att se att den är väl optimerad för att ranka högt på sökmotorer.

För att göra denna granskning använder du olika digitala verktyg för att göra en analys från både ett tekniskt och innehållsmässigt perspektiv. För att helt enkelt få ett seo test av min hemsida.

Det handlar ofta om att se till att du har optimerat bilder och texter för sökmotorer och att du scannar av för att se hur du och dina konkurrenter rankar på de viktigaste sökorden för er verksamhet.

Varför det är viktigt att göra en SEO-analys

Den absolut viktigaste anledningen till att du som företagare bör jobba aktivt med SEO är för att se till att just ditt företags hemsida tar de högsta placeringarna på sökmotorer som Google för de sökord som leder potentiella kunder till dig.

Det hjälper dig också att alltid ligga steget före dina största konkurrenter. När du gör en SEO-analys kan du få svar på viktiga frågor så som:

  • Söker folk på de sökord vi tycker är viktiga för vår verksamhet?
  • Rankar vi på viktiga sökord?
  • Hur presterar våra direkta konkurrenter?
  • Är vår hemsida optimerad för Google?
  • Har vi konkurrenter i sökresultatet vi inte är medvetna om?

Vad du bör tänka på när du väljer SEO verktyg

När du ska välja verktyg för ditt SEO-arbete bör du fundera på vilka ändamål som är viktigast för dig och ditt företag samt hur stor budget ni har tillgänglig för att spendera på SEO.

Det finns både gratis SEO verktyg och verktyg som du betalar för.

Vill du göra en satsning på din SEO rekommenderar jag garanterat någon av de verktyg du måste betala för då dessa verktyg ofta är mer strukturerade vad gäller sammanställning av data.

I slu*tändan de att spara dig avsevärt med tid jämfört med de enklare gratisverktygen. I de betalda verktygen är också datan mer tillförlitlig vilket hjälper dig att ta mer korrekta beslu*t för ditt företags verksamhet.

De 20 bästa verktygen för SEO-analys och SEO-test

Viseos SEO analys-verktyg

Viseos verktyg för SEO Analys audit är ett av få verktyg där en SEO-expert manuellt tittar på din sajt och därefter skickar en rapport till dig. Rapporten innehåller konkreta tips på saker du bör göra för att ranka bättre på Google, såsom;

  • Analys av sökord
  • Tips på tekniska förbättringar - on page
  • Analys av länkar till din sajt - off page
  • Lista med uppgifter att göra för att synas bättre på Google

Allt du behöver göra för att få analysen är att fylla i formuläret nedan.

Google sökordsplanerare

Det är alltid bra att börja från Googles egna verktyg. Google sökordsplanerare (keyword planner) är enligt mig ett av de absolut enklaste och mest effektiva verktygen för att hitta nya sökord till din webbplats.

kan använda detta verktyg för att se om du verkligen använder alla de sökord som din webbplats bör ranka på eller om det finns utrymme för optimering med nya starka sökord.

Det är helt gratis att använda Google sökordsplanerare om du har ett Google Ads-konto.

Bästa 20 SEO verktygen för SEO-Analyser & Tester - Viseo (1)

BuzzSumo

Buzzmo är ett bra verktyg för att hitta artiklar som är populära i olika sociala nätverk.

Detta verktyg ger dig framförallt information om vilka rubriker inom ett ämne som fungerar väl i och med att de genererar många klick.

Använd det här verktyget för att se hur väl ditt innehåll presterar på sociala medier jämfört med dina konkurrenters.

Kanske finns det utrymme för dig att förbättra ditt innehåll för att få större effekt på sociala medier?

Bästa 20 SEO verktygen för SEO-Analyser & Tester - Viseo (2)

Moz Keyword Explorer

Moz Keyword Explorer är ett verktyg du betalar för att använda (99 USD per månad) men som jag måste säga ändå är ett av de bästa verktygen för SEO.

Det jag gillar med extra mycket med Moz är att du lätt hittar mer unika söktermer som är relevanta för din målgrupp.

Det är ett bra verktyg för att se till att din webbplats syns på fler sökord som din målgrupp använder. För att göra en SEO-analys är Moz Keyword Planner bra för att se hur många procent av sökningarna på ett sökord som genererar ett klick i det organiska sökresultatet.

Moz har också något som kallas “priority” vilket fungerar som ett slags poängsystem som du kan använda för att analysera hur värdefulla de sökord du använder är.

Bästa 20 SEO verktygen för SEO-Analyser & Tester - Viseo (3)

Ahrefs

Ahrefs är många SEO-experters favoritverktyg och definitivt även min favorit. Det är ett enkelt verktyg för att hitta nya sökord men också för att analysera din webbplats prestation vad gäller SEO.

Du kan snabbt se hur dina olika sidor rankar på olika sökord samt se hur om du under den senaste tiden har klättrat uppåt eller nedåt i position.

I Ahrefs kan du också snabbt se hur många externa sidor som länkar till dig, om du har tappat några länkar och hur bra din sida är strukturerad för att sökmotorer ska tycka om den och ranka den högt.

Trots att Ahrefs kostar runt 99 USD i månaden skulle jag verkligen rekommendera att du investerar i detta verktyg om du vill göra en seriös satsning på SEO. Jag skulle helt enkelt inte kunna göra en vettig SEO analys utan detta verktyg.

Bästa 20 SEO verktygen för SEO-Analyser & Tester - Viseo (4)

DeepCrawl

DeepCrawl är ett riktigt bra verktyg för att hjälpa dig med din SEO-analys.

Verktyget ger dig ett djupdyk ner i all information vad gäller eventuella kvalitetsproblem med din webbplats som i sin tur kan leda till att sökmotorer inte tycker om den.

Exempel på problem som DeepCrawl kan hjälpa dig att identifiera är om du har använt för lite text eller har problem med din metadata. DeepCrawl kostar 80 USD i månaden.

Bästa 20 SEO verktygen för SEO-Analyser & Tester - Viseo (5)

Screaming Frog

Screaming Frog är ett klassiskt SEO-verktyg som hjälper dig att scanna igenom din sajt för att upptäcka eventuella problem med din metadata, storleken på bilder eller titlarna på dina olika sidor.

Du kan använda Screaming Frog gratis upp till 500 URL, därefter måste du uppgradera till en betalversion. Du kan dock komma ganska långt i din analys på gratisversionen.

Bästa 20 SEO verktygen för SEO-Analyser & Tester - Viseo (6)

SEMrush

SEMrush är ett bra verktyg för att både hitta nya sökord men också analysera din webbplats för SEO. Du kan till exempel upptäcka nya möjligheter för backlinks. Du kan med SEMrush på ett enkelt sätt också hålla koll på vad dina konkurrenter gör för att lära dig från deras strategier.

Bästa 20 SEO verktygen för SEO-Analyser & Tester - Viseo (7)

Link Miner

Link Miner är en gratis Chrome-extension som är framtagen av en av SEO-världens legender Jon Cooper. Jag tycker det är ett bra verktyg för att snabbt hitta brutna länkar.

Det är ett enkelt, smidigt och användbart verktyg för dig att använda till din SEO-analys. Bästa 20 SEO verktygen för SEO-Analyser & Tester - Viseo (8)

SEOco*ckpit

En viktig del av din SEO-analys är att hålla koll på att du optimerar för så många relevanta sökord som möjligt.

Genom att använda ett verktyg som SEOco*ckpit kan du snabbt hitta smarta synonymer till de sökord du redan använder.

Bästa 20 SEO verktygen för SEO-Analyser & Tester - Viseo (9)

Forecheck

Forecheck är faktiskt ett prisbelönt verktyg som du kan använda till att scanna igenom din sajt för att identifiera olika kvalitetsproblem.

Forecheck hittar snabbt fel såsom 404-problem, problem med din server, saknad av metadata och titlar eller problem med redirects. Forecheck har en gratisversion som du kan testa.

Bästa 20 SEO verktygen för SEO-Analyser & Tester - Viseo (10)

Snippet Optimizer

Ett bra verktyg för att se hur den metadata och de metatitlar du har faktiskt kommer att se ut i sökmotorn. Det är ett snabbt sätt att göra en analys och ett bra snabbtest innan du sätter nya sidor live.

Bästa 20 SEO verktygen för SEO-Analyser & Tester - Viseo (11)

Majestic

Majestic är förmodligen ett av de mest populära verktygen för att utvärdera länkar. Genom att använda

Majestic kan du göra en snabb analys över hur många länkar du har till din sida, kvaliteten på länkarna och hur de slu*tligen bidrar till att förbättra rankingen av hela din webbplats.

Bästa 20 SEO verktygen för SEO-Analyser & Tester - Viseo (12)

BuiltWith

Med Builtwith kan du se vilka plattformar dina konkurrenter använder för att bygga deras siter.

Det kan vara ett bra sätt att också reflektera över ifall du använder rätt plattform själv eller om du kan lära dig något nytt från dina konkurrenter.

Bästa 20 SEO verktygen för SEO-Analyser & Tester - Viseo (13)

KWFinder

Ännu ett verktyg för att söka efter nya sökord. Här kan du också hitta bra long-tail keywords. KWFinder ger dig bra och lättöverskådlig statistik över sökvolym och trend.

Det är att bra verktyg för att se om din sida täcker de sökord den bör och eventuellt hitta nya där det behövs. KWFinder kostar 29 USD i månaden.

Bästa 20 SEO verktygen för SEO-Analyser & Tester - Viseo (14)

AnswerThePublic

Ett gratis verktyg som är väldigt bra vid brainstorming av nya keywords är AnswerThePublic.

Du skriver bara in ett sökord i deras sökruta och får sen upp massvis med förslag på relaterade sökord i en rad olika kombinationer.

Om du efter din SEO-analys har sett att din huvudkonkurrent presterar bättre, kan du använda detta kreativa verktyg för att ta fram nya ideer. Bästa 20 SEO verktygen för SEO-Analyser & Tester - Viseo (15)

MOZ Link Explorer

Detta är ett av de största och mest träffsäkra verktygen för att analysera länkar, auktoriteten av din sida och din sidas backlinks. Du hittar här över 35 biljoner länkar.

Du kan använda en gratisversion av Link Explorer som ger dig 10 sökningar och 50 rader data varje månad.

Du kan också använda det som en extension i till exempel Chrome för att få data direkt när du besöker andra sidor som till exempel dina konkurrenters.

Bästa 20 SEO verktygen för SEO-Analyser & Tester - Viseo (16)

Backlink Checker

Ett tips är att du också använder dig av Ahrefs gratisverktyg för att kolla dina backlinks.

Jag tycker faktiskt att detta verktyg är riktigt bra även om det har sina begränsningar jämfört med deras mer komplexa version som givetvis också kostar.

Du kan kolla upp till 100 länkar gratis och din sökning är något limiterad i vilka filter du kan använda.

Men för att göra en snabb check av dina backlinks eller om du har en tight budget för din SEO så rekommenderar jag verkligen Backlink Checker.

Bästa 20 SEO verktygen för SEO-Analyser & Tester - Viseo (17)

Zeo Mobile First Index Checker

När du gör en SEO-analys är det också viktigt att du gör en check av hur din sida presterar på mobil. Idag använder de allra flesta sina mobiler för att komma åt sökmotorer.

Google har till och med skiftat helt till mobile-first indexing. Jag tycker att det absolut bästa verktyget för att se hur din sida rankar för mobilanvändare är genom att använda Zeo Mobile First Index Checker.

Bästa 20 SEO verktygen för SEO-Analyser & Tester - Viseo (18)

SEO Minion

Det här är ett populärt verktyg som fungerar som en Chrome extension.

Jag gillar detta verktyg för den ger dig snabbt mycket data.

Du kan till exempel lätt få information om on-page SEO och hitta brutna länkar på din sida.

Bästa 20 SEO verktygen för SEO-Analyser & Tester - Viseo (19)

SimilarWeb

Mitt sista tips blir vad jag tycker är ett bra verktyg för att göra en SEO-analys av dina konkurrenter.

Att hålla koll på dina konkurrenters SEO-strategier är ett väldigt effektivt sätt att också analysera och förbättra dina egna resultat.

Med SimilarWeb kan du bland annat analysera dina konkurrenters trafik och deras bäst presterande sidor.

Bästa 20 SEO verktygen för SEO-Analyser & Tester - Viseo (20)

Bästa 20 SEO verktygen för SEO-Analyser & Tester - Viseo (2024)

FAQs

Bästa 20 SEO verktygen för SEO-Analyser & Tester - Viseo? ›

Ett SEO-verktyg är egentligen bara ett program som hjälper dig att förbättra din webbplats för sökmotorer. Varje verktyg har olika funktioner, till exempel en sökordsplanerare, granskningsverktyg eller backlink tracker. Nedan följer några användbara verktyg du kan använda till din SEO-revision: Google Search Console.

Vad är SEO verktyg? ›

Ett SEO-verktyg är egentligen bara ett program som hjälper dig att förbättra din webbplats för sökmotorer. Varje verktyg har olika funktioner, till exempel en sökordsplanerare, granskningsverktyg eller backlink tracker. Nedan följer några användbara verktyg du kan använda till din SEO-revision: Google Search Console.

Vad är en SEO analys? ›

En SEO-analys innebär att vi tar reda på vad dina kunder gör för att hitta dig, så att du kan optimera dina chanser att bli hittad. SEO står för Search Engine Optimization, det vill säga Sökordsoptimering / sökmotoroptimering. Vi tar fram ett hundratal upp till tusentals ord som är associerade med ditt företag.

Var SEO? ›

SEO (Search Engine Optimization, eller sökmotoroptimering på svenska) är aktiviteter som syftar till att öka en hemsidas organiska synlighet i sökmotorernas resultat. Målet med SEO är ofta att få in fler besökare till en hemsida, men det kan också vara att få in rätt besökare till sin sajt.

Vem är bäst på SEO? ›

Nu har 2022 års vinnare inom 25 kategorier utsetts av en jury som består av Sveriges främsta personer inom SEO. Prisjakt har ökat sin organiska synlighet på Google med över 60 procent mellan 2021 och 2022, vilket gör att de vann kategorin Årets raket.

Vad kostar SEO i månaden? ›

Det finns flera olika prismodeller för SEO. En av de vanligaste är att betala en fast månadskostnad per sökord (vanligtvis 100 kr – 500 kr per sökord). Denna prismodell passar företag som har behov av att synas på relativt få sökord (hemsidor på mellan 1 – 50 sidor) som kräver ett fåtal rejäla punktinsatser.

Hur gör man bra SEO? ›

Tips för att skriva och skapa SEO-anpassat innehåll
  1. Skapa unikt innehåll. ...
  2. Använd rubriker på rätt sätt. ...
  3. Fokusera på användarvänlig typografi. ...
  4. Ta det lugnt med sökorden. ...
  5. Använd bilder eller videos. ...
  6. Sätt unika och relevanta titlar på varje sida. ...
  7. Det du absolut INTE ska göra.

Hur ska man börja en analys? ›

För att en analys ska vara relevant underlag för beslu*t bör man ha tagit tre steg: 1) validera problemet, 2) strukturera frågeställningen, och 3) gräv ner till grundorsaken. Om aktiviteter sätts in utan att man har ett validerat problem slösas resurser i onödan.

Hur mycket tjänar en SEO? ›

Precis som i alla yrken och roller varierar löner, så även för yrket SEO-specialist. Baserat på en sammanvägning av olika källor, bland annat SCB, har en SEO-specialist uppskattningsvis en genomsnittlig bruttolön på 43 100 kr.

Hur mäter man SEO? ›

Verktyg för att mäta SEO

Det finns flera olika verktyg för att visa hur siffrorna ser ut för din hemsida, webshop eller blogg. Verktyg som många använder är Google Analytics och Google Search Console som ger information om hur Google indexerar en viss hemsida.

Vad är skillnad på SEO och SEM? ›

Vad är skillnaden mellan SEO och SEM? Skillnaden mellan SEO (Sökmotoroptimering) och SEM (Sökmotormarknadsföring) är att SEO innefattar den organiska trafiken från sökmotorer medan SEM brukar benämnas som den betalda annonseringen som sker på sökmotorernas resultatsidor.

Hur lång tid tar SEO? ›

Sökmotoroptimering (SEO) är en långsiktig process, som beroende på konkurrens och andra faktorer kan ta mellan 4-8 månader eller mer innan önskvärt resultat syns från arbetet. Hur lång tid det tar hänger i regel på hur svårt det är att ta sig upp på ett visst sökord. Svårighetsgraden varierar för alla sökord.

Vad menas med SEO? ›

SEO är en förkortning av search engine optimization, även kallat sökmotoroptimering på svenska. Det innebär att arbeta för att synas så högt upp som möjligt i Googles organiska sökresultat.

Hur arbetar man med SEO? ›

Hur arbetar man med SEO?
  1. Skaffa Google Analytics och Google Search Console. Steg ett i ditt arbete är att installera mätning om du inte redan gjort det. ...
  2. Välj sökord. ...
  3. Skriv rubriker och titlar. ...
  4. Se till att Google hittar alla sidor på sajten. ...
  5. Unik och fyllig text. ...
  6. Skaffa auktoritet.
Aug 10, 2021

Hur får man bättre SEO? ›

5 snabba och enkla steg för att förbättra din SEO:
  1. Använd relevanta nyckelord i titlar, rubriker och brödtext. Men tänk på att inte tjata ut dem, då kan man istället bli straffad.
  2. Längden på innehållet. ...
  3. Bildoptimering. ...
  4. Uppdatera sidan med jämna mellanrum. ...
  5. Säkra din sida med SSL/TLS.

References

Top Articles
How to Use TamilMV Proxy Servers to Unblock Content | Technology | indiewire
I 65 South From My Location
El Patron Mexican Restaurant New Ellenton Menu
Understanding Filmyzilla - A Comprehensive Guide to Movies
Sproutieeee
Syrie Funeral Home Obituary
What Does Sybau Mean
Academic Calendar Biola
Jcpenney Associate Meevo
Deshaun Watson suspension ruling live updates: Latest on settlement with NFL, reactions
Mta Bus Time Q85
Chelsea Marie Boutique
Ge Tracker Awakener Orb
Babylon Alligator
All classes in Pathfinder: Wrath of the Righteous
Where to Buy Fresh Masa (and Masa Harina) in the U.S.
Five Guys Calorie Calculator
Leaf Blower and Vacuum Vacuum Hoses
Bunni.soph
Best Internists In Ft-Lauderdale
Ohio Road Construction Map
Hannaford Weekly Flyer Manchester Nh
Peoplesoft Oracle Americold Login
Craigslist Eugene Motorcycles
Atdhe Net
Joy Ride 2023 Showtimes Near Cinemark Huber Heights 16
Modesto Personals Craigslist
Mmastreams.com
Accuweather Radar New York City
Minor Additions To The Bill Crossword
Small Party Hall Near Me
Hondros Student Portal
Police in Germany arrest 25 people allegedly planning to overthrow the government
Sentara Reference Lab Solutions Bill Pay
Amarillos (FRIED SWEET PLANTAINS) Recipe – Taste Of Cochin
Obituaries Cincinnati Enquirer
Sdn Ohio State 2023
Tamilrockers 2023 Tamil Movies Download Kuttymovies
Middletown Pa Craigslist
U Arizona Phonebook
Shiny Flowers Belinda
Subway Surfers Unblocked 76
Big Lots Hours Saturday
The Complete Guide to Flagstaff, Arizona
How To Spend a Day in Port Angeles (15 Things to Do!)
The Crew 2 Cheats für PS4, Xbox One und PC ▷➡️
Zachary Zulock Linkedin
Greythr Hexaware Bps
American Medical Response hiring EMT Basic - Bridgeport in Bridgeport, CT | LinkedIn
Jili Game Cityjili
R Warhammer Competitive
Latest Posts
Article information

Author: Kelle Weber

Last Updated:

Views: 6420

Rating: 4.2 / 5 (53 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kelle Weber

Birthday: 2000-08-05

Address: 6796 Juan Square, Markfort, MN 58988

Phone: +8215934114615

Job: Hospitality Director

Hobby: tabletop games, Foreign language learning, Leather crafting, Horseback riding, Swimming, Knapping, Handball

Introduction: My name is Kelle Weber, I am a magnificent, enchanting, fair, joyous, light, determined, joyous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.